Najjači prirodni antibiotici su češnjak, zeleni čaj i ulje origana



Puno puta smo se uvjerili kako je priroda zaista čudotvorna i da nam njeni proizvodi mogu pomoći za mnoga stanja i probleme, ali kad su u pitanju antibakterijska svojstva tu priroda zaista blista.

Ulje origana
  • Ulje origana se naziva kraljem prirodnih antibiotika. Jedno istraživanje je pokazalo kako ulje origana ubija čak 96 posto bakterije penumokok 0,92 posto stafilokoka , također eliminira 83 posto streptokoka i 78 posto enterokoka iz organizma.
Ekstrakt lišća masline
  • Ekstrakt lišća masline, kao i mnogi drugi antibiotici, je odličan izbor kada nije poznata točna vrsta bakterije s kojom imate problema jer je njegovo djelovanje širokog spektra što su pokazala i istraživanja provedena u Koreji. Tamo je dokazano da ekstrakt lišća masline onemogućava štetan utjecaj slobodnih radikala što je od velike koristi za znanost jer su slobodni radikali označeni kao najveći krivci za starenje i izazivanje mnogih bolesti.
Češnjak
  • Češnjak je jedan od najboljih i najdostupnijih prirodnih antibiotika a njegova antivirusna i antigljivična svojstva su začuđujuća . Koristite ga kad god možete, a posebno u ovo doba godine kad su virusi i bakterije na vrhuncu sezone. Češnjak sadrži kalij i geramnijum, dva minerala od velike važnosti za zdravlje, a poznat je i po sumpornim komponentama, posebno alicinu koji su glavne fitokemikalije zadužene za jačanje imuniteta a koje djeluju kao prirodni antibiotik. Kad je u pitanju upotreba češnjaka najbolje je koristiti ga u sirovom obliku, a češnjak u prahu zaboravite, jer on gotovo da i nema ljekovitih svojstava koja su isparila tijekom obrade.
Zeleni čaj
  • Zeleni čaj je posljednji na ovoj listi najboljih prirodnih antibiotika ali ništa manje važan. Jedan od aktivnih sastojaka zelenog čaja je epigalokatehin galat (EGCG) za koji su istraživanja dokazala da je vrlo snažan borac protiv određenih oralnih bakterija. Pošto je poznat i po svojoj nevjerojatnoj sposobnosti da razbije masne stanice u organizmu, odličan je prirodni antibiotik te bi trebao postati dio vaše svakodnevne prehrane.